Dirigent

Hans Boom 2 e1636920867246

Hans Boom (1960) heeft zijn sporen in de wereld van de professionele en amateur blaasmuziek ruimschoots verdiend. Hij speelde van 1983 tot 2011 als hoornist in de Marinierskapel der Koninklijke Marine en was lid van het Michiel Adriaenszoon de Ruyter kwintet (het koperkwintet van de Marinierskapel) en remplaceerde hij bij diverse Symfonie orkesten en ensembles, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en diverse radio orkesten.

Naast zijn werkzaamheden als hoornist heeft Hans zich op het dirigeren toegelegd. Hij was onder ander verbonden aan Harmonieorkest Soli uit Driehuis-Velsen, het Nederlands Politie Orkest, de Koninklijke Biltse Harmonie en Brass band Utrecht. Hans werkte veelvuldig samen met diverse solisten, arrangeurs en componisten uit zowel de klassieke als lichte muziek waaronder Danny de Munck, Ernst Daniël Smid, Laura Figi, Denise Jannah, Patrick Sheridan, Arjan Dekkers, Hardy Mertens en Joop van Dijk. Momenteel is hij dirigent van “Harmonie Aurora” uit Driebergen en dirigent/coach voor de blazers van het AJO (Amersfoort Jeugd Symfonie) en diverse studenten orkesten.

Sinds 2001 is Hans ook actief als trainer/coach in de schaatswereld en vanaf 2006 is hij verbonden aan de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond) als leercoach, beoordelaar en expert. In deze rol valt zijn liefde voor het begeleiden en enthousiasmeren van mensen bij het beoefenen van hun hobby, of dat nou is in sport of muziek, heel mooi samen.

De band met SDG bestaat al sinds 1991 toen Hans enkele maanden inviel voor de toenmalige dirigent. In de loop der jaren is deze op afstand maar ook van dichtbij blijven bestaan. Daarom is het des te leuker dat de goede band nu wordt bekrachtigd met de benoeming tot vaste dirigent van het orkest.