Nieuw Talent Orkest

Doe je mee?

Geef je op voor 29 januari 2023

Eindelijk gaat er ook in Stichtse Vecht een Nieuw Talent Orkest van start! Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen in dit orkest een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Iedereen is welkom!

Je krijgt een leeninstrument naar keuze en wordt begeleid door een ervaren spelers uit onze muziekvereniging. Vervolgens speel je al direct tijdens de eerste les samen met de andere beginners in een orkestje met een echte professionele dirigent. Stap voor stap maak je kennis met de basis van je instrument en leer je samen muziek maken. En zo zet je de eerste stappen op weg naar een geweldige hobby.

Voor meer informatie en aanmelden:
[email protected]

Opgeven voor 29 januari 2023

Eigen bijdrage Nieuw Talent Orkest Stichtse Vecht is € 90,-

OVER HET NIEUW TALENT ORKEST

Nieuw Talent Orkest (op z’n Fries Nij Talint Orkest) is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen starten ook een Nij Talint Orkest. Het heeft overal in Nederkand al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen. Samen met Annewiep Bloem heeft Pieksma Nij Talint Orkest ontwikkeld tot een compleet concept met wervingsplan en lesmap. We vragen Pieksma naar het geheim van Nij Talint Orkest: “De kracht is dat er geen drempel is. Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Wij gaan er van uit dat iedereen muzikaal talent heeft en dat ontwikkelen we samen. Daarbij is het heel sociaal en staat het plezier voorop”.

Lees het interview met Guus Pieksma in het Friesch Dagblad.

NTO Info 2

Sponsoren van Het Nieuw Talent Orkest Stichtse Vecht

Sponsoren NTO SV